j&b

Lidt om Jan B. Suni & Birgitte N. Sunis faglige baggrund

Jan B. Suni

Jan Suni har i 30 år arbejdet inden for det offentlige, hvor hans opgaver har været at støtte børn, unge og voksnes personlige udvikling. Jan Suni er uddannet og har erfaring med traditionel psykologi, pædagogik og behandling af børn, unge og voksne med både almindelige og dybe personlige problemer. Han er en erfaren familie- og parterapeut.

Jan Suni er først uddannet som socialpædagog med speciale i børn, unge og forældre med særlige problemer. Senere uddannede han sig til cand. phil. i psykologi med fokus på udviklingspsykologi og psykoterapis teorier og metoder.

Jan Suni har arbejdet i Grønland som seminarielærer i fagene pædagogik og psykologi og senere som ledende familieterapeut. Han har arbejdet som misbrugsbehandler, hvor han også lærte psykiatrien at kende inde fra og fik behandlererfaring med mennesker med særligt dybe personlighedsproblemer.

Igennem de første 27 år af sin faglige karriere har Jan Suni arbejdet ud fra traditionelle teorier og metoder som fx kognitiv og systemisk terapi. Siden maj 2010 har han – med enestående resultater – også anvendt 5-PATH hypnoterapi i sit terapeutiske arbejde.

På Skovly Behandlingscenter, hvor Jan Suni var ansat som forstander i 5 år, arbejdede han døgnet rundt med unge piger og deres familier, som havde dybe udviklingspsykologiske forstyrrelser. Døgnbehandlingen af unge med personlighedsforstyrrelser lærte ham meget om hvorfor og hvordan mennesker udvikler psykiske forstyrrelser, og hvordan vi effektivt hjælper disse mennesker igennem psykisk og fysisk heling, så de kommer sig. Jan Suni erfarede, at de unges angstniveau faldt, og den indre kaos blev mindre. De unge fik det så godt, at de begyndte at tro på at drømmen om det gode liv også gjaldt for dem … så de blev i stand til at forfølge drømmen i praksis gennem skolegang og uddannelse.

Al den viden, Jan Suni igennem 30 år har indhøstet fra sine studier og praksis, anvender han nu på KlinikSuni. Det er hans erfaring, at 5-PATH hypnoterapi har stor forandringskraft for alle mennesker med mindre eller større personlige problemer. De fleste af os, har et ønske om at komme af med dårlige vaner, uhensigtsmæssige overbevisninger, følelser og fysiske smerter, som gør, at vi ikke er den bedste udgave af os selv. Jan Suni mener, at vi alle ønsker, at blive den bedste udgave af os selv og komme nærmere vores ønske om det gode liv.

Birgitte N. Suni

Birgitte Suni er uddannet Folkeskolelærer,5-PATH Hypnoseterapeut, RAB godkendt Zoneterapeut,
Ansigts-Refleksterapeut, Helsevejleder og Homøopatisk vejleder.

Udover at Birgitte Suni har stor erfaring i at arbejde med voksne, har hun specialiseret sig i at hjælpe børn og unge med almindelige og dybe personlige problemer. Birgitte Suni er KlinikSunis børneterapeut. Hun har special kurser indenfor ovenstående uddannelser, som hun anvender enkeltvis eller sammensat i forhold til det enkelte barns problematikker.

Birgitte Suni har siden 1981 arbejdet med børn og unge og deres forældre i Danmark og i udlandet. I Danmark har hun igennem 23 år arbejdet i et hårdt belastet boligområde i dels børnehave, skolefritidsordning og projektarbejde. Birgitte Suni har ligeledes i en årrække arbejdet i klub med unge mennesker fra bymiljøet.

I perioden 1994 til 2000 har Birgitte Suni sammenlagt arbejdet i 2½ år som socialarbejder i Nepal for organisationen Maiti Nepal. Maiti Nepal er en organisation, der omfatter børnehjem, intern skole, værksteder og flere andre tilbud med henblik på pigernes rehabilitering. Maiti Nepal  arbejder imod Trafficking af unge nepalesiske piger til bordeller i bl.a. Indien. Foruden forebyggelsesarbejde henter organisationen piger hjem fra bordeller til Nepal. Ligeledes tager Maiti Nepal imod efterladte og svigtede børn i alle aldre.

Birgitte Suni har i 5 år været souschef på Skovly Behandlingscenter og afdelingsleder for den interne skole. Døgnbehandlingscenteret var for unge piger med særlige problemer som afhængighed af rusmidler og personlighedsforstyrrelser. En af Birgitte Sunis mange arbejdsopgaver var at varetage individuel terapi med pigerne og deres forældre. Igennem de terapeutiske samtaler og hypnoterapi har hun fået indsigt i, hvordan større eller mindre angst og magtesløshed er med til at styre vores tanker om os selv og andre, og dermed uhensigtsmæssigt styrer vores handlinger. Birgitte Suni har igennem års erfaringer opnået stor dygtighed i at hjælpe mennesker af med deres angst og magtesløshed, så deres frihed til at handle efter deres inderste ønske blev opfyldt.

Birgitte Suni er ligeledes en del af Det Blå Hus i Faaborg, som er en helsekostbutik samt behandlerhus med flere tilknyttede behandlere og en helsekostbutik. Her er hun onsdag formiddage.